неделя, 17 октомври 2021 г.

Сладки с айсинг - Малкият принц ( The Little Prince ) на Антоан дьо Сент-Екзюпери

Малкият принц (The Little Prince) е необикновен герой. Той обитава миниатюрна планета с три вулкана (единият – угаснал). В историята присъстват още една неопитомена лисица и необикновена червена роза - единствена по рода си и други герои! 

Антоан дьо Сент-Екзюпери публикува "The Little Prince" за първи път през 1943 година. От тогава до днес милиони деца и възрастни са прочели поетичния и философски разказ. Във всяка глава на книгата малкият принц се среща с различен герой, който може да се разглежда като алегория на даден парадокс или абсурд от света на възрастните.

А моите сладки с роял айсинг на тема "Малкият принц" украсих през отомври 2021 година, като се постарах да направя илюстрациите по-детски, в съответствие с възрастта на рожденика. За вдъхновение съм ползвала илюстрации на тема "Малкият принц", които намерих в сайта Пинтерест. Постарах се да запазя специфичния стил на изображенията. Трудното тук беше, да нарисувам с роял айсинг това, което вече е било нарисувано на хартия, но като цяло се получи добре.

За да не влизам в излишни обяснения, ще оставя снимките сами да говорят, но преди това ще поясня, че сладките са маслени, а боите, с които съм рисувала са следните: гелови сладкарски бои /най-много ги използвам/, прахови сладкарски бои /за конкретни елементи/, писалки и златен сладкарски дъст. Използвам тънка мека четка с остър връх и заоблена по-дебела мека четка с тъп връх /направо е без връх/.

Използвала съм няколко вида купен роял айсинг, в различни съотношения. Имам си мой начин на работа, и за всеки елемент подхождам различно. Розата от айсинг е направена обемна (или ефект 3D) с метален накрайник за Роза. 

Цветовата комбинация за айсинга избрах аз. Синият фон е матиран, а малките златни звездички са рисувани на ръка с четка. Момченцето, лисицата, планетата и розата са обемни. Петицата също е обемна. Надявам се да си личи това на снимките, направих доста и от различен ъгъл.

Най-накрая, но не и по важност, ще ви покажа самия рожденик. Разбира се, снимката е публикувана с позволението на майка му, която пък беше инициаторът на тези сладки, тъй като без нейната намеса, едва ли щях да направя точно тази тема, точно в този момент - или както се казва: нещата се случиха на точното място, в точното време.

Приятно разглеждане на украсените сладки с айсинг.Бъдете здрави! 

До нови срещи!

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...