Сладкиши без фондан

    Изкушение с череши - вариант 1

    Представям ви една любима моя торта!
    Тя е без фондан, с пухкави тъмношоколадови платки, крем сметана отгоре и крем тирамису между блатовете. Украсена е със свежи черешки, небрежно поставени отгоре (добре, че сега им е сезона). Блатът по същество, е блат за торта Шварцвалд. Или както я наричат - торта Черна гора. Сметаната я разбивам по мой вкус - ползвам заквасена сметана, защото е по-лека и е подходяща дори за малката ми дъщеричка. Тирамисуто, е също мой любим вид крем, добавих малко ром вместо ликьор, понеже нямах. Тортата беше малка - само 20 см. диаметър и я изядохме скоропостижно.
    Снимките са направени набързо в двора и не съм сигурна дали ще забележите очарованието на тази свежа тортичка без фондан, но аз още точа лиги като видя снимката.
    Кликнете върху снимките, за да се отворят в пълен размер.


   А ето и разрез:


    Тортата беше вкусна и съм много доволна от блата - оказа се сочен и дори не съм го сиропирала. :-)
   За уточнение само ще добавя, че рецептата е от личния ми архив и не съм капирала от никого в нета, а просто си услужих със семейния тефтер. :-)

    Тортичка с черешки - вариант 2


   А сега ще ви представя и вариантът на черешоната торта с бял блат (без какао) и с крем съставен от сметана, рикота и шоколад. Да, точно така: блатът е бял, а кремът е тъмен. Тази торта е изцяло мой експеримент. По мое мнение вариантът с шоколадови блатове и бял крем е по добър (предходният вариант)! Но все пак исках да експериментирам и с други варианти.
   В случая рикотата сгъсти доста крема и си извадих бележка, следващият път да сиропирам блата или да сложа повече сметана от животински произход, с което кремът да се разреди.
   Тортата стана доста фотогенична, постарах се да я снимам старателно в задният си двор.
   Ето снимките:


    Последната снимка е направена на терасата ми и стана лошо качество, но я качвам, само за да се види разрезът на тортата:


    
    А това отдолу е неукрасен шоколадов мъфин. Така изглеждат всичките мъфини, които си хапваме у дома на закуска :-) Исках да снимам по-хубава бройка, но докато се сетя и те свършиха. Накрая снимах най-неугледния, но и единственият неизлапан.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...