Мъфини и кексчета

    Мъфините са ми любими за декориране и съм украсила много бройки до момента, затова предварително уточнявам, че на тази старница - "Мъфини и кексчета", няма да има изчерпателност на видовете, а тук ще слагам снимки само на някои мои мъфини и кексчета, избрани на произволен принцип.

  Същевременно, най-впечатлявашите и богато декорирани мъфини, ще бъдат представени в отделни статии със снимки, публикувани на "НАЧАЛНА СТРАНИЦА. Добре дошли!" Там ще има истории и изчерпателна инфирмация, докато тук ще има по-скоро галерия със снимки на мъфини. На "НАЧАЛНА СТРАНИЦА" ще намерите най-впечатляващите ми и любими мои публикации свързани със сладкото ми хоби, независимо от вида на сладкишите. 

    Тук ще останат само онези мъфини, които вече съм публикувала, а всички останали ще ги намерите на "НАЧАЛНА СТРАНИЦА. Добре дошли!" и ще бъдат обединени с общ етикет ", за по-лесно откриване.


Тортички - малки, но от сърце


   След като отминаха личните празници, все още ми се докорираха торти и реших да пробвам да майсторя миниатюрни тортички от фондан за различни хора и по различни поводи.
   Тези захарни фигурки се отличават с голяма трайност и могат да се отделят от мъфините, и да се запазят за спомен и за украшение във витрината, например.
   За целта декорирах мъфини, върху които закрепих миниатюрни захарни тортички с дизайн по мой избор, разбира се всеки път уникален.
   Ето няколко примера на снимки:
   Кликнете върху снимките, за да ви се отворят в пълен размер!

Конкретно тази "нарязана тортичка със свещичка" беше за Имен ден: 


  А тази триетажна, малка, захарна тортичка, с панделка и три рози, представена на снимките по-долу, беше за Рожден ден:


 Разбира се, в комплект с ето тези мъфини в същите цветове:

   А след като подарих мъфините, ги поставиха на видно място.

   Ето още една триетажна мини-тортичка от захар с цветна декорация:

   Фигурката тепърва ще бъде поставена върху мъфин. Направена е за моя приятелка и се надявам да и хареса. Снимах я много набързо и качеството на снимките не е особено високо. Планирам мъфините отново да са шоколадови. Естествено, ще кача снимки на завършеният мъфин с тортичката на него съвсем скоро.
  

   Ще добавя и още много снимки, които все не ми остава време да представя пред читателите на блога. Но за сега - толкова........
 :-)
   А ето и новите, обещани от мен снимки /пиша статията на части, поради ограниченото ми време за блогът/:

  Това в Ляво на снимката е мини-тортичката от фондан за Ивелина, а това в Дясно на снимката е мини-тортичаката за Елена!
  Втората умишлено е по-ярка и цветна, защото Ели я свързвам с тези цветове, които преобладават в нейните ярки и жизнерадостни фотографии.
   И Ивелина и Елена са фотографки, но за тях и другите украсени мъфини, които подарих на трите си приятелки - фотографки: Ивето, Ели и Нина, ще ви разкажа в отделна дълга и интересна публикация! На всяка от тези три талантливи жени, направих по 4 мафина, като се съобразих със стила на снимките на всяка една от тях....
   А ето още снимки на тортичката върху мъфин за Ели:
   Кликнете върху снимките за да се уголемят!Великденски мъфини 2012


   За Великден 2012 реших да си пробвам късмета, освен с великденските сладки, за които ви разказах в публикацията на  Страница „Декорирани сладки“, и с Великденски мъфини. Отново избрах шоколадовия вариант на тестото.  Декорирах ги тематично с фондан.
   Част от тях бяха с цветя, друга част бяха с пиленца върху цъфнали овошки, трета част бяха с великденски яйца, четвърта част бяха с великденски заек и гергьовденска овца, а пета част -  с други фигурки, по-точно с великденска костенурка (и те снасят яйца) и влакче.
   Влакчето го направих за да се упражня да правя транспорти средства, понеже една приятелка ми подхвърли идеята да направя влак от фондан на сина й. В последствие мъфинчето с влака не стигна до сина на приятелката ми, но това е друга тема.
  Сега ще ви представа чрез снимки мъфините  - снимала съм ги много, но не бях със светлосилния обектив в онзи момент, затова пък компенсирам качеството на снимките с количеството им. Приятно разглеждане на снимките: 
ГАЛЕРИЯ СНИМКИ НА МЪФИНИ И КЕКСЧЕТА, 

ЕДНА ЧАСТ, ОТ КОИТО,

СЪМ ПРЕДСТАВИЛА СЪС ОТДЕЛНИ СТАТИИ 

В НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА НА БЛОГА

11 коментара:

 1. Pisha ot Vraca iskam da vi popitam dali mojete za svatbata mi da mi napravite sladki vav formata na mladojenec i bulka?Az sam vi izpratila i email zapitvane na po6tata.Moqt email e just_your@abv.bg.

  ОтговорИзтриване
 2. Направо да ти е жал да отхапеш - толкова са красиви!

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте, каква е цената на 10 кексчета от тези с калинките?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте Анонимен. За съжаление не продавам сладкиши. Към днешна дата дори съм спряла да ги правя и за лични нужди. Преустановила съм хобито за неопределено време.

   Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...