неделя, 25 ноември 2012 г.

Боровинкови мъфини с коледна украса от фондан - Коледно еленче

         След като направих един куп Коледни меденки с украса от фондан,  спретнах един коледен Кокосов кекс, дойде време да направя и Коледни мъфини. За да не се повтарям пак с любимите ми шоколадови мъфини или с ванилови мъфини, този път към обикновеното тесто на ванилови мъфини добавих 140 грама конфитюр (желе) от боровинки, който освен силен боровинков вкус добави и силен боровинков аромат. Тъй като разбърках добре с миксер, конфитюра се усвои чудесно от тестото и не се утаи на дъното на хартиените формички (това беше основният ми страх и за това не сложих цели боровинки от сладко, а избрах конфитюра).
         Ето снимки на мъфините - препоръчвам ви горещо тази елементарна украса - Коледен елен. Стана очудващо бързо.
         Аз не знам на изуст имената на Коледните еленчета, теглещти шейната на Дядо Коледа, така, че оставям на вас да ги кръстите. :-)
          Мъфините бяха 8 украсени (и 2 без украса), и когато показах един на двегодишната ми дъщеричка тя каза, че това е Бабми (голям фен е на класическото филмче на Дисний). :-)
           Оставям вие да прецните, доколко съм се справила със задачата - ето и снимките:


8 коментара:

  1. Страшно са симпатични, Ели.
    А комбинацията от ванилия и боровинки звучи много апетитно.

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, много красота твориш и се възхищавам на всичко, което правиш! Толкова е Коледно при теб, наслаждавам се с голямо удоволствие. Топла и уютна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани благодаря! Всъщност предходната публикация с кокосовия кекс е по-коледна и като аранжировка и като снимки, но всички гледат еленчето ...хихи :)

      Изтриване
  3. Ели, блогът ти е много красив! Страхотни снимки!:-)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти Дени, ...но твоят е много по-хубав! Правиш уникални снимки /качеството им е много добро, но и обработката ми харесва/, а пропсовете ти са върха /не знам къде ги намираш, но ме впечатлеха/!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми харесват тези еленчета! Изглеждат страхотно и внасят много коледно настроение, а ванилията боровинки ми звучи прекрасно! :)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...