вторник, 21 август 2012 г.

Летни мъфини с бърза декорация и още нещо

   Започвам статията с огромна усмивка на лицето си. Същевременно стягам багажът за втората си лятна почивка и съм на много лятна вълна. :-) 
  Ще ви разкажа за последните ми, направени преди 1 ден мъфини. Тях ги правих през ноща и станаха много бързо - или съм имала муза и мерак или просто са ми станали рутина вече, но ги направих само за 3 часа общо всичко. :-)  Както се казва - експресно нощно изпълнение.
  Мъфините са за едно момиче, което се свърза с мен чрез приятелката ми Адри. Въпросното момиче се казва Елеонора и ми даде пълна свобода на творчеството, като реши, аз да преценя каква да е украсата. Единствено пожела да присъстват розовият и синият цвят. А за Адри съм ви споделяла вече, - тя ми беше деагустатора в началото, купища мъфини е изяла покрай сладкарското ми увлечение. За нея и сестра й, скоро ще напиша още една статия, защото правих бебешки мъфини с декорация за тях двете, така че ми предстои публикация, но ще е след почивката. 
   Сега да се върна на Летните мъфини - летни, защото в края на лятото, реших да украся мъфините с цветя и с ягоди от фондан. Истинските ягоди вече ги няма по пазарите, но пък сполучливо ги изработих от фондан. Доволна съм от реалистичността им, харесвам си и листата. 
  Сега ви оставям да ги разгледате и качвам снимки:


    А сега ще пиша за още нещо, макар, то да си беше за моята дъщеричка. 
   Отдавна мислех да й направя един мъфин с бухалче и книга, като символ на науката и образоваността. Малката е на 2 години и е много любознателна, обича ктижките, проявява интерес и бързо се учи. 
   Бухалчето го направих от фондан още за Именния и ден, но ме домързя да направя тогава мъфини и не изпекох. Както вече съм ви разказвала в блога, за Именния й ден имаше Малиново-шоколадова торта, която направих с голям кеф и която бързичко изядохме. 
   Затова сега, когато изпекох една тава мъфини, отделих един брой и го декорирах с бухльото и книгата. Книжката стана дебела и голяма, а бухалът - пъстър, цветен и начетен. :-)
   Ето и снимка на сладура с книжка:


    Надявам се публикациите ми да са интересни и да ви накарат поне веднъж да се усмихнете. Нямам си представа, защо почти никой не оставя коментари под статиите ми, което пък ме кара да се чудя има ли интерес към блога. Коментарите не са заключени и може да се коментира дори анонимно. Ако пък имате въпроси или критика, може да ги напишете. 
   Благодаря ви, че посетихте моя блог и заповядайте отново!

10 коментара:

  1. Ели, мъфините ти отново са страхотни!
    Продължавай все така!
    Алекс :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, днес попаднах на вашият блог и съм възхитена от умението ви да сътворявате мъфини с такива малки детайли! Аз също се уча да работя със захарно тесто, но определено ми е трудно да пресъздам реалистично нещата, а и пръстите ми пречат :) Поздравления за майсторството!

    ОтговорИзтриване
  3. Габи, благодаря Ви! Аз се научих за 2 месеца така, че давайте смело напред. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Тези мъфини са произведения на изкуството, не знам за другите но на мен би ми било жалко да ги изям!От мен поздравления и пожелания за нови творчески успехи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви! Радвам се, че сте ги харесали! А иначе и аз съм жалостива и затова ги предоставям на други да ги изядат. ;-)

      Изтриване
    2. всичките ти произведения са страхотни

      Изтриване
  5. Здравейте, много красиви сладости творите! Искам да се опитам и аз да направя декорирани мъфини, ще се радвам да споделите с мен цветята с какво прикрепвате и колко време съхранявате вече украсените мъфини?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте и поздравления за прекрасностите, които творите! Решила съм за Великден да опитам за първи път работа с фондан. Бихте ли ми отговорили как прикрепяте фондана върху мъфина и колко време отделяте на фигурките да изсъхнат преди да ги прикрепите към основата от фондан? Благодаря ви предварително и продължавайте все така да вдъхновявате!:)
    Ива

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...