петък, 16 ноември 2012 г.

Коледни меденки с фондан - Част втора!

     Реших да дам още няколко идеи за украсени с фондан коледни меденки. :-)
   След небивалият успех, който пожъна публикацията ми с проект-коледните меденки за Коледния благотворителен базар, прецених, че ще напиша още три статии по темата, като във втората статия ще дам още снимки на украсени вкуснотийки, във третата част, ще публикувам само неукрасени меденки и рецептата за тях, а в последната - четвърта част на историята, ще дам репортаж от самото събитие Коледен благотворителен базар 2012 /това ще е в края на декември/.
    Новият модел на украсена сладка с коледна елха е доста лесен. Използвала съм няколко вида резци и захарни топчета Топ-топ в червен цвят
    Освен меденката с коледната елха, направих и два снежни човека. 
   Меденката с елхата стана много приятна и фотогенична, а тези със снежковците - много весели:
    
    За да не ви връщам обратно към предходната статия /част първа на историята/, в която съм показала резците за бисквитките, ще сложа отново снимката и тук. Лесно могат да се разпознаят: 

     
     Благодаря, че се отбихте в тази кратка публикация със снимки и заповядайте отново предколедно, в следващата тема!





14 коментара:

  1. Толкова са красиви, че да се чуди човек дали да ги гледа или да ги хапне!

    Чакам с нетърпение рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятни са! С подобни публикации няма как да не се създаде коледно настроение. Очаквам с нетърпение рецепта! Сърдечни поздрави и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, че хубави!!!! И ухаят на Коледа!
    Предполагам и на вкус са толкова приятни!

    ОтговорИзтриване
  4. Мъх, благодаря ти от сърце! Винаги се радвам на коментара ти! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Срахотно снимки Елена:) Меденките изглеждат прекрасно, празнично и невероятно вкусно... миналата година и аз се опитах с една по-сложна рецепта, но сега ще експериментирам с твоята:) Може ли само да подскажеш как се прави фондан (не успях да открия инфо-то в блога)?

    Много ти благодаря за вдъхновението и Весели празници на всички:) Ели

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, за купувам готов фондан, не го замесвам. Благодаря!

      Изтриване
    2. хихи още 1 аматьорски въпрос, ако може... от къде се купува фондан?

      Изтриване
    3. :) Анонимен, възможно ли ти е, да ми пишеш на лични мейли въпросите си, за да ти обясня. Тук няма да е удобно да правя реклами на магазините за фондан. На имейл ми е по-удобно.

      Изтриване
  6. Страхотни неща правиш! Браво :) Искам да те попитам колко време преди коледа може да се украсяват меденките с фондан или с айсинг? Ще съм ти много благодарна защото съм начинаеща и ми е доста мътничко :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Меденките ми имат трайност до 18-20 дена ако ги държиш в кутия. Айсингът /купения РА/ и фонданът /купеното захарното тесто/ са почти вечни, те не се развалят с месеци. Ползвам купен фондан със срок на годност до 1 година.

      Изтриване
  7. Здравейте, меденките изглеждат страхотно, може ли да кажете и на мен от къде си купувате фондан и вкусен ли е? E-mail: golden_ee@abv.bg. Blagodarq

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, аз ползвам фондан купен на едро директно от вносителя. Скъп е, защото е белгийски. Една от най-скъпите марки на пазара е - Калебо. Продава се в кофи от по 7 кила. По-малко не се предлага.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...