вторник, 25 септември 2012 г.

Мъфини с цветя, с рози и перли, и с калинки

   Последните ванилови  мъфини, които направих, бяха за внукът на моя много близка позната, с която сме като роднини. Тя е много близка с баба ми. Познаваме се с нея от сто години, както се казва. И много я уважавам! Разбира се, мъфините бяха подарък. 
  Понеже нямах време и сили, направих за младежа само 11 бройки. Покрай драмата с адаптацията на дъщеря ми в яслата, почти ми се е изпарило желанието да декорирам сладкиши. 
   Украсих мъфините с нежни цветя в светли цветове, с червени рози и бели перли, и с калинки върху листенца. Тоест направих три вида мъфини - два вида флорални и един вид с буболечките.
   В реквизита добавих и една поставка за мъфини, която ми подари Ирина Купенска, автор на блога: Слънчевата кухня. В бързината преди заминаването й в чужбина, успя да ми я предаде, но забрави стъкления капак. Въпреки всичко поставката е чудесна! 
  Аз не умея да правя снимки като нейните, затова и поставката не стои така красиво на фотографиите ми, както при нея. Моите снимки са по-обикновени и лошокачествени. Доста трябва да се потрудя, за да се науча да правя красиви снимки и да не загрозявам сама сладкишите си. 
   Надявам се мъфините да се харесат – ето снимки:



   Ето как изглеждат част от мъфините, опаковани в кутийки с капак - снимките са правени на прапета на балкона и цветовете са по-реални. За жалост кухнята ми е тъмна и на предишните снимки съм си светила с рефлектор, който видимо променя цветовете, сребърните отблясъци дават студенина на нюансите. Нямах време обаче, да снимам на терасата и мъфините с бледите цветя, защото Денис дойде да ги вземе почти веднага щом ги украсих. Така, че снимки на открито няма. Едвам успях да направя тези две снимки, за да се видят цветовете:

    За изработката на декорацията съм ползвала материали и инструменти от Сладката къща. По-конкретно - резци листа и перлички. За който не знаe, да припомня, че спечелих конкурс за декорирани бисквити и наградата ми беше ваучър от 100 лева. Разбира се веднага отидох и "обрах" всички неща от магазина. Сега арсеналът ми е толкова голям, че приличам на домашна сладкарница. :-D
   Надявам се скоро да мога да наваксам с публикациите, защото съм събрала доста снимки и истории, но нямам време да седна и да пиша в блога. Обещавам да се реванширам, при първа възможност! :-)

4 коментара:

  1. За поставката- завидях! И аз искаааааааааааааааааааам.А мъфинките са прекрасни както винаги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поставката е чудесна! Наскоро гледах подобни в един английски сайт, но бяха двуетажни и без стъклен капак, за жалост бяха и много скъпи там. На тази поставка, капакът остана в Ирина, така че и моята се явява без капак. По мъничка е, побира само мъфини, за торта няма място. Единственият недостатък е, че е метална и има риск от ръждясване. По тази причина миенето с вода се явява невъзможно. Поставката е много фотогенична и искрено БЛАГОДАРЯ на Ирина Купенска за прекрасния жест! Тя е запозната с моята страст към красивите чинии, покривки, поставки за торти и т.н., но беше много мило от нейна страна да подари поставката си на мен, като отказа да й я платя! Още веднъж благодаря, за прекрасния подарък!:)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...