петък, 18 май 2012 г.

Мъфин с италиански самолет от фондан. Мъфини с цветя.

   След като моя приятелка ме помоли, да направя от фондан самолет на Ал Италия, за сина й, сериозно се захванах със задачата.
   За да се подготвя за големия вариант, решх да направя първо малко пробно самолетче. Изискването беше да се спазят цветовете и емблемите на Ал Италия. Италианската авиолиния има бели самолети със зелено, бяло и червено по тях. 
   При изработката на миниатюрното самолетче допуснах грешка, като се отклоних от целта. Разбира се, боядисах опашката на самолета с цветовете на Италия, но незнайно защо, ми хрумна и налепих едни зелени звезди по крилата. Тези звезди си бяха изцяло моя приумица и затова съм се зарекла при изработката на големия самолет, крилата му, или да са бели, или да са боядисани в зелено, бяло и червено като опашката. 
   Боядисването с четка е трудно, защото гел-боята не съхне веднага и често се размазва, но идеята да боядисам целият самолет ми допада много, понеже ще стане изключително достоверно и впечатлаващо. Това обаче ще направя другия път.
  Закрепих доста трудно захарните крила на фигурката. Поради спецификата си, крилата изсъхнаха, втвърдиха се, но отказваха да стоят на определеното от мен място и все се свличаха. Наложи ми се да ги подпирам и придържам, тъй като тялото на самолета, което е обемно, изсъхна много по-бавно от крилата, които са тънки и плоски.
   Малкото самолетче, което изработих, поставих върху шоколадов мъфин. (Ако сте забелязали предимно шоколадови  правя, не защото не умея други видове, а защото шоколадовите са ми любими и най-много се ядат у дома, а аз винаги пека поне една дузина).
   Под статията съм сложила снимки на мъфинът със самолетчето, както и на други мъфини снимани с него.
  За съжаление, нямам особен опит в снимането на сладкиши и не съобразих да направя по-светли снимки, като оптимизирам дневната светлина. Кадрите не са обработвани и са доста тъмнички, но се надавям това да не е проблем при прегледа на цветовете. 
   Кликнете върху снимките, за да се отворят в оригинален размер.



1 коментар:

  1. Много ми харесва и както говорихме искам една торта във формата на писта и самолетче на АлИталия :)))))))) Изядох си го като нищо самолетчето ти , заедно с крилата звездите и опашката :)))))) Мерси

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...