Реших да дам още няколко идеи за украсени с фондан коледни меденки. :-)
След небивалият успех, който пожъна публикацията ми с проект-коледните меденки за Коледния благотворителен базар, прецених, че ще напиша още три статии по темата, като във втората статия ще дам още снимки на украсени вкуснотийки, във третата част, ще публикувам само неукрасени меденки и рецептата за тях, а в последната - четвърта част на историята, ще дам репортаж от самото събитие Коледен благотворителен базар 2012 /това ще е в края на декември/.
Новият модел на украсена сладка с коледна елха е доста лесен. Използвала съм няколко вида резци и захарни топчета Топ-топ в червен цвят.
Освен меденката с коледната елха, направих и два снежни човека.
Меденката с елхата стана много приятна и фотогенична, а тези със снежковците - много весели:
За да не ви връщам обратно към предходната статия /част първа на историята/, в която съм показала резците за бисквитките, ще сложа отново снимката и тук. Лесно могат да се разпознаят:
Благодаря, че се отбихте в тази кратка публикация със снимки и заповядайте отново предколедно, в следващата тема!
Толкова са красиви, че да се чуди човек дали да ги гледа или да ги хапне!
ОтговорИзтриванеЧакам с нетърпение рецептата!
Благодаря ти! Рецептата ще я публикувам скоро! :)
ИзтриванеНевероятни са! С подобни публикации няма как да не се създаде коледно настроение. Очаквам с нетърпение рецепта! Сърдечни поздрави и усмихнат ден! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Дани! Усмихнат ден и на теб!
ИзтриванеЕх, че хубави!!!! И ухаят на Коледа!
ОтговорИзтриванеПредполагам и на вкус са толкова приятни!
Мъх, благодаря ти от сърце! Винаги се радвам на коментара ти! :)
ОтговорИзтриванеСрахотно снимки Елена:) Меденките изглеждат прекрасно, празнично и невероятно вкусно... миналата година и аз се опитах с една по-сложна рецепта, но сега ще експериментирам с твоята:) Може ли само да подскажеш как се прави фондан (не успях да открия инфо-то в блога)?
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря за вдъхновението и Весели празници на всички:) Ели
Ели, за купувам готов фондан, не го замесвам. Благодаря!
Изтриванехихи още 1 аматьорски въпрос, ако може... от къде се купува фондан?
Изтриване:) Анонимен, възможно ли ти е, да ми пишеш на лични мейли въпросите си, за да ти обясня. Тук няма да е удобно да правя реклами на магазините за фондан. На имейл ми е по-удобно.
ИзтриванеСтрахотни неща правиш! Браво :) Искам да те попитам колко време преди коледа може да се украсяват меденките с фондан или с айсинг? Ще съм ти много благодарна защото съм начинаеща и ми е доста мътничко :)
ОтговорИзтриванеМеденките ми имат трайност до 18-20 дена ако ги държиш в кутия. Айсингът /купения РА/ и фонданът /купеното захарното тесто/ са почти вечни, те не се развалят с месеци. Ползвам купен фондан със срок на годност до 1 година.
ИзтриванеЗдравейте, меденките изглеждат страхотно, може ли да кажете и на мен от къде си купувате фондан и вкусен ли е? E-mail: golden_ee@abv.bg. Blagodarq
ОтговорИзтриванеЗдравейте, аз ползвам фондан купен на едро директно от вносителя. Скъп е, защото е белгийски. Една от най-скъпите марки на пазара е - Калебо. Продава се в кофи от по 7 кила. По-малко не се предлага.
Изтриване