Декорирани сладки

  Тази секция в блога, я започнах в началото, като мислех, че тук ще слагам всички декорирани курабии и бисквитки. За съжаление, по-късно открих, че в приложението Блогер, не мога да направя етикет или да доразвия статия ако тя е в подсекциите, и поради това, по-късно продължих да публикувам останалите ми (съответно по-нови) курабийки, сладки и бисквитки в Началната страница на блога ми. Тук ще останат само онези бисквитки, които вече съм публикувала, а всички останали ще ги намерите на "НАЧАЛНА СТРАНИЦА. Добре дошли!" и ще бъдат обединени с общ етикет "", за по-лесно откриване.

    Курабийки № 1: детски тематични курабийки/сладки/

   Подобно на мъфините и курабийките са ми слабост! И те са сравнително малки по размер, и винаги изглеждат весели, сладурски, цветни и нежни. Създават възможност за варианти в декорацията, защото пека минимум по 4 тави на всяко месене. Колкото и да изпека обаче, винаги се изяждат светкавично бързо. Курабийките са и много удобен начин да почерпиш, особено ако гостите са много. А когато става дума за почерпка на деца, тогава са още по-удобни и по-атрактивни. Декорирам ги с фондан.
   За рожденния ден на дъщеря ми, направих тематични курабийки в тон с тортите. Тъй като едната от двете торти беше на тема "Животните от Фермата" (или с други думи: "Селско-стопански животни и домашни животни"), се постарах и курабийките да са със същата тема. Втората торта беше цялата на цветя и към нея направих курабийки, декорирани като цветя. Освен тях имаше и огромно количество цветни мъфини, украсени със същите цветя и в същите цветове като първата и като втората торта, но за мъфините ще напиша отделна публикация в раздел "Мъфини и кексчета".
   Сега да се върна на декорираните и изрисувани курабийки - направих ги тематични и една част от тях представляваха животни, а друга част - цветя. Използвах фондан и сладкарски гелови боички. Ето и снимки:
   Кликнете върху снимките за да се отворят в пълен размер!

 
   Като се има в предвид, че това са първите, направени от мен курабийки в живота ми, тоест, до този момент нито бях пекла бисквити и курабии, нито бях моделирала нещо от фондан, смятам, че горе-долу се справих със задачата. Разбира се, имах и пропуски.

    

 Курабийки № 2: Великденски сладки


   Втората партида курабийки, изпечени и украсени от мен, са Велкденски. И те са тематични, но при тях, елиминирах пропуските от първият ми опит, като наблегнах не само на разнообразието във формите, но и на цветовото разнообразие. Акцентирах на ярките тонове и смелите цветови съчетания. Освен, че моделирах, също и рисувах!
   Тези Великденски бисквитки много си ги харесвам. Цветовете са им особено въздействащи, а декорацията им е доста богата и ми отне много време. Всъщност трябва да обобща, че украсяването на курабиите и бисквитите с фондан е една от най-времепоглъщащите дейности!  Рисуването пък изисква и допълнителни умения.
   Ето снимки на пъстрите бисквитки:

18 коментара:

  1. За втората партида мога да кажа, че освен красиви, бяха и мнооого вкусни :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Сладките с нарисуваните цветя са направо уникални!!! Да ти е жал да я отхапеш тази красива цветна градинка;-)))

    ОтговорИзтриване
  3. Художника в тебе е проговорил!Страхотни са!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно е всичко, което сте направила.

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Елена,
    Искам да те поздравя за невероятните следки, декорирани са чудесно, с много стил и вкус. Поздравления!!!
    Предстои ми сватба и искам да изненадам гостите с точно такива сладки, декорирани с фондан, но въпроса ми е как да залепя фондана към сладките, пробвала съм с вода, със сладко, с мед, но не ми се получават добре. Със вода се разлепват, със сладко се вижда сладкото, ти как ги правиш, че са невероятни. искам да те питам и друго, как ти се струва, ако използвам въздушна четка перлена боя, за да имат някакъв перлен отенък. Ще се радвам да споделиш мнението си с мен

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, сватбените ми сладки може да видиш в рездел - Сватбени /погледни там снимките и описанието/. Аз лепя фондана само и единствено с малко вода!!!! Всяко друго нещо е неприемливо за мен, да не говорим, че сладкото дава и определен вкус и става смес на вкусове. С мъничко вода залепвам фондана за сладката и после изчаквам да исъхне. Никога не ми се е разлепвал фонданът. Друг вариант е, да си купиш сладкарско лепило от сладкарски магазин, но за мен то е излишно за сладките и бисквитките, ползва се само за едрите и тежки фигури. С въздушна четка никога не съм оцветявала. Никога не съм ползвала и боите за въздушна четка и не мога да те посъветвам. Ползвала съм само гелови бои и прахови дъстове.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26 май 2013 г., 9:36

    Благодаря Елена, за съветите, ще пробвам с прхови дъстове,просто много ми харесва перления нюанс, които се получава на белия фондан. Благодаря много и успехи в това което правиш, невероятна си!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8 юни 2013 г., 21:39

    Здравей Елена, днес си поръчах прахов перлен дъст за бисквитки за сватба, но искам да те попитам как се работи с него, т.е направо ли се маже отгоре на фондана или се разтваря в нещо и се нанася с четка. Благодаря ти предварително :)

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей Анонимен! И двата варианта се ползват в зависимост от ефекта. Примерно, в публикацията ми за мъфините за Рожденния ден на съпругът ми (виж статията), съм снимла мъфини, които само са посипани с бронзов дъст, без той да е разтворен, като оцветяването е върху голяма площ. А при боядисването само на елементите на бисквитките-малки тортички за сватба (виж в статията за сватбените сладки-торти), с дъст са оцветени само отделни малки области (предимно малки линии или кръгчета) и това го направих, като разтворих дъста в чист алкохол (винамавай той да е качествен и подходящ за консумация). В зависимост от това къкъв ефект целиш - такава техника използваш. Препоръчвам ти на две малки плочки фондан да пробваш, и сух вариант дъстване, и разтворен вариант и да прецениш сама. А неперлен (без перла) прахов дъст, категорично ползвам без да го разтварям (,но не съм качила снимки на последните ми 8-10 торти и затова няма как да ти го демонстрирам, но скоро ще ги покажа, надявам се, и ще се видят и неперлените дъстове).

    ОтговорИзтриване
  11. Забравих да напиша, че го нанасям с подходяща мека четка!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря Елена за бързия отговор, ще пробвам определено вариянтите които ми предложи, като чист алкохол мога ли да използвам например домашна ракия?

    ОтговорИзтриване
  13. О, Ели...правиш толкова красиви неща. Очите ми останаха в блога ти. Аз искам да пробвам да направя сладки с декорация буквички за празника на дъщеричката ми. И тъй като съм пълен аматьор, кажи ми откъде да си купя фондан и сладкарски боички? Живея в малък град и тук няма сладкарски магазин. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. Здравей Анонимен. Фондан и сладкарски бои и инструменти може да си купиш от онлайн магазините за сладкарски материали. Такива магазини са: http://sladkatakushta.com/ , http://www.aromashouse.com/ и http://hitrini.com/ . В тези 3 магазина предлагат сравнително еднакъв асортимент продукти /т.е. има доста видове фондани, бои, инструменти, опаковки/, като разликата е основно в цените им. Избери си, който ти хареса. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Много ти благодаря за отговора. Пожелавам ти вдъхновение и да радваш всички с невероятните неща, които правиш. Напред и нагоре!

    ОтговорИзтриване
  16. Здравей, Ели, изглеждат страхотно,сигурно са и толкова вкусни! Аз обаче искам да попитам по каква рецепта правиш фондана? Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  17. Здравей, Ели, изглеждат страхотно,сигурно са и толкова вкусни! Аз обаче искам да попитам по каква рецепта правиш фондана? Благодаря :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...