неделя, 6 януари 2019 г.

Бисквити с рисуван обемен роял айсинг, посредством обикновена четка и дъст

  Бисквитите, за които ще пиша, не са украсени с цветен роял айсинг, който е бил изсипан върху тях в опредлена форма и избран цвят, предварително оцветен, а са направени посредством оцветяване на бял айсинг с четка и дъст, като айсингът е бил изсъхнал преди това в конкретната форма.

  Всъщност, това са два различни метода за украса с айсинг. При единия имаме разбъркани и приготвени различни цветове още в поша, и не се налага после да се рисува, защото рисунката си изсъхва вече с цвят и обем едновременно, а при другия метод формата и обемът на украсата са бели /подобно на гипсова отливка/, а цвят добавяме после с рисуване/оцветяване/.
  За да се види разликата ще покажа и от двата вида бисквитки, но идеята ми е да наблегна на вида с рисуването с четка, защото за мен е доста сложно, за разлика от другия метод, който ми е в пъти по-лесен.

  Също така, дописвам тук, цитирайки Светла Петрова, която е творецът, стоящ зад страницата
Vanilla & Me. Ето и коментара й: "По мое мнение, първият метод е по-удачен, когато самата картинка не е с много цветове (мен лично ме изнервя забъркването на безкрайно много цветове), а вторият предпочитам за по-сложни картинки, а също и когато искам watercolor ефект!"

  Уточнявам, че отново показвам коледни детски бисквити -  първите са за един младеж, а вторите направих на племенниците ми.
Бисквитената плочка е с канела и затова е по-тъмна на цвят. Размерът е голям - повече от 12 сантиметра на дължина.

  Първите две снимки са на бисквитки, правени чрез изсипване на оцветен айсинг от пош с накрайник. При тях рисувани са само панделката на подаръчетата, очите, устите, ушите и носът на мечките. При този метод е много красив обемът, и лично за мен е доста лесно да се постигне. Вече свикнах, и ги правя относително бързо, отколкото в началото.



 

  На следващите снимки има рисувани с четка бисквити - конкретно 2 мечета. Дъстовете и четките снимах съвсем набързо и съжалявам, че не ги снимах отворени, но има време и за това.




 
  Второто мече от тази партида е спящото бебе-мече, защото е братчето на мечето с шала. За да го нарисувам така, гледах от немската картичка, която си купих преди време, точно заради мечето на нея. Въпреки, че е бебешка.



  Виждат се следите от нанасянето с четка, и става ясно как точно е рисувано с дъста.
Характерно за този метод е, че е много по-цапащ от първия, както и че отнема двойно повече време. Все пак има два етапа тук - чакаш да изсъхне и след двата, тоест и времето, което ни е нужно е двойно повече.

  Захванах се да украсявам с айсинг покрай осмия РД на дъщеря ми, а около една година по-късно така се увлякох, че ползвам всеки един празник за оправдание, за да правя декорирани бисквити. Голяма занимавка са!

  Поздрави и ще се видим скоро със следващата публикация, посветена на друга тема.
  Ваша Ели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...