Не съм писала в блога си от 3-4 години, всъщност дори бях забравила каква ми е паролата за достъп, та се наложи да гледам от тефтерите. Бях решила да се откажа напълно от сладкото си хоби, защото установих, че не искам да украсявам вече с фондан. Затова липсвах тук. Но днес е Коледа и реших да се завърна с една публикация.
Дълго време не бях правила нищо сладко с украса, до момента, в който мои скъпи познати ме запалиха по нещо ново - украсяване на бисквити, но този път с РОЯЛ АЙСИНГ. Разбира се не с айсинг от суров белтък /суровия не е лесен за съхранение, разваля се бързо и търпи промени на молекулно ниво, затова го избягвам и не използвам/, а само роял айсинг от белтък на прах, който е прадварително пастьоризиран и смян. Този белтък може да се купи от всеки сладкарски магазин. Срокът му е 1 година от датата на отваряне на сместта /пакета/, и 30 дена от момента на изработка на бисквитките. Тези дълги срокове чудесно ме устройват и затова избрах да декорирам коледните си бисквитки с роял айсинг.
Вкусът на айсинга е напълно различен от вкуса на фондана. Ако фонданът има леко пластелинена консистенция и е мек, то роял айсингът е течен в началото, а след изсъхване става твърд и хрупкав подобно на целувките или на френските макарони /не е същия, но си приличат донякъде/. Моята дъщеря и аз харесваме повече вкуса на айсинга, и вече не обичаме фондана.
При работа с айсинг установих, че ми е нужна повече прецизност и старание, защото последния е течен, нанася се с пош, адаптор и накрайник и не бива да се смесват хаотично цветове, а се изчаква определено време при нанасянето на отделните цветове и нюанси. Ето защо айсингът изисква: търпение, време и повишено внимание, точна и прецизна ръка и спокойствие. И макар цели 5 години да съм декорирала с фондан, за айсингът ми беше нужна напълно различна нагласа и настройка, така че в началото не ми беше лесно. А тъй като и двете са мои хобита, вложих отново сърце и душа и доста се старах.
След акто ви въведох в новата си занимавка, време е да покажа и бисквитите си, но само коледните. Те не са първите ми бисквитки с айсинг, защото почнах да се уча още преди 1 година, но през тази година не намерих време да пиша статии в блога и затова предишните си неколедни бисквити ще покажа някой друг път.
Сега е Коледа и е време за бисквити на тази тема, но се заредете с търпение, защото снимиките са много и са различни.
От мен:
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!
Честито Рождество Христово!
Бъдете здрави и щастливи!
Ваша Ели!
Здравейте! Бихте ли споделили рецептата, по която приготвяте айсинга, с който работите. Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,може ли рецептата за коледните сладки?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, искам да попитам с какви бои работите,защото моето червено никога не се получава.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Бихте ли споделили рецептата за бисквитките и как се съхраняват след това?
ОтговорИзтриванеИдеята на блог по принцип е да се споделя. Тук виждам само снимки, без абсолютно никаква конкрерика,като рецепти и съвети за оформление.
ОтговорИзтриване