вторник, 13 октомври 2015 г.

Една година в повече, една година в снимки

Краят на годината е време за равносметка и бях решила да публикувам много снимки в блога още в края на 2014 г., но в последствие, заради какви ли не причини се отказах. Годината се изтъркаля и сега през есента на 2015 (да, доста се помотах и мина година), съм подготвила една статия в типичния ми: творчески-хаотично-систематизиран-идейно-обичаен, но все пак мой стил.
Не снимам с някаква специална цел, а го правя за удоволствие. Обработвам бавно, често по няколко седмици. Обикновено, снимките се натрупват и ме чакат по папките, но въпреки всичко, аз продължавам да снимам, като някаква вътрешна потребност от изразяване чрез светлина, цвят и форма.
Доколко прекалявам с хобито си, другите ще преценят. На мен никога не ми е много, никога не ми е достатъчно. Винаги мога и повече. Но гледам да си поставям лимит, с цел да не ставам досадна, да не се повтарям, да не утежнявам ежедневието на близките ми хора и да не опъвам нервите им, снимайки с часове и обработвайки с дни. 
Нямам перфектни кадри, но пък имам такива, които ми харесват в даден момент, при определени обстоятелства, отрязават определени усещания и настроения, носят някакви послания или спомени. Правя всичко възможно, да се забавлявам снимайки, а не да покривам някакви критерии.
Следващите снимки са натрупани през последната година. Все се канех да ги покажа, но все отлагах. И ето отново дойде моят месец (октомври), моят любим сезон (есента), и моят рожден ден (поредният) и аз отново се разбързах да събера няколко кадъра и да напомня за себе си. (Да, тук съм още, не съм изчезнала, макар да не съм публикувала нищо в блога отдавна.)
И така, почвам със снимките, подредени по сезони. Не съм ги правила специално, просто прегледах папките със снимки в компютъра ми, открих тези кадри и ги сортирах по сезони, като изключих от подбора само портретите (,които са значително количество).  Разбира се, започвам с есен.

ЕСЕН
ЗИМА


ПРОЛЕТЛЯТОНадявам се, да не съм ви отегчила. :-)
Ваша Ели. :-)

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...