понеделник, 28 декември 2015 г.

Нашата Коледа 2015

  Тази Коледа ни изненада неприятно с липса на хубав пухкав сняг в града, липса на красива коледна украса в София, липса на типичните коледни светлини по булевардите и централните улици на столицата. Като се има в предвид, че в момента липсват и доста от познатите ми, които са се прибрали по родните места, май липсите ги усещам твърде осезаемо.... Само тази гъста мъгла, никак, ама никак не ми липсва в столицата, но пък няма отърваване от нея. Искушавах се по едно време да пообиколя сивата и мъглива София с фотоапрата и да поснимам липсата на коледност по централните улици, но накрая реших да не си загрозявам блога. Грозното всеки може да го види, красивото го виждат малцина. Ще наблегна на второто!

  С надеждата да си докарам малко коледно настроение и да го споделя, ще ви покажа моите коледни снимки от 2015 г. 
  Отново се захванах с проекта "Обратно коледно броене в кадри", като се стремях да не проускам нито един ден от "коледния календар в снимки", но за съжаление и тази година имам много пропуски. Липсват снимки от някои дати, от други пък имам повече от една снимка и в крайна сметка не спазих правилата на проекта. Но пък поснимах от сърце.

   Включвам в публикацията и снимките на "моите коледни деца" - в тази група влизат освен моето дете и няколко близки приятелски и роднинински деца. Не са много, но са достатъчно, за да ми запълнят снимачното време по празниците, да оживят и разнообразят дните ми и да ме усмихнат до ушите. По принцип, не правя платени коледни фотосесии и не разполагам със студио, затова всяка снимка е направена при различни условия и според възможностите в конкретния момент. С три думи - нещата стават: спонтанно, динамично и малко хаотично. Надявам се - и красиво.
  (Препоръчвам разглеждане със стрелките на клавиатурата на голям екран.)


 

   В коледните дни отскочихме до конната база, за да пояздим отново. Дъщеря ми обожава конете още от бебе и само за тях говори, мисли и живее....  У дома имаме 3358 различни коня, от пони до жребец, от плюшен, през гумен, пластмасов и дървен, до нарисуван и сниман, от статичен до механичен, от миниатюрен до огромен..... Мечтата й е да има жив кон. Само за това говори от няколко седмици. Дори това беше поръчала на Дядо Коледа, но милият старец се съобрази и тактично не донесе такъв, че иначе ние с баща и, щяхме да се видим в чудо-невиждано.

   И както вече споменах, тази Коледа осъмнахме без сняг, и не само това, но и температурите бяха пролетни: 15/16 градуса.
   На места цъфнаха цветя, на други пък - кончета пасяха прясна зелена тревица. Зелена Коледа е!    Надявам се, че снимките, които споделих тук с вас, са различни, разнообразни, интересни, красиви и коледни!

    Весела Коледа! Щастливи зимни празници! Бъдете здрави!
                                                                                Ваша коледнонастроена: Ели

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...