неделя, 15 февруари 2015 г.

Лисицата и детето (или какво може да ни вдъхнови, когато сме деца)

  "Лисицата и детето". Филмът, е един от любимите игрални филми на дъщеря ми (и на мен също). Гледа го на френски, защото така и не и записах версията с българското аудио, но езикът изобщо не я притеснява. Филмът е толкова разбираем и е трудно да не го заобичаш. Филмът е невероятен! Поучителен, красив и увлекателен! С прекрасна природа и интересно приятелсво!
  Ще копирам тук цитат от сайта на Smiling: "Една лисица и едно момиченце разказват историята на приятелството и обичта, преминават заедно през всички сезони, през възхитителна природа и успяват да станат приятели, докато в един момент обичта не се деформира в желание за притежание и контрол. Въпреки фаталната случка краят е като за детски филм оптимистичен. Наистина невероятен филм!"


  Препоръчвам трейлъра към видеото. Може да го видите чрез поставения от мен линк.

  След като видях как моето дете, а и аз самата заобичахме филма, ми хрумна идеята за фотосесия с горско-лисича тема. Първият вариант беше, да се качим в планината и да ползвам за декор гората, а вторият, да ползвам за място на фотосесията някой столичен парк. За съжаление, тъкмо когато реших да снимам и подготвих всичко, дъщеря ми вдигна температура (студена зима е все пак, нормално е да се случи) и до планина не се стигна. Така минах на план 2, а именно, снимки в парка.
  За темата на фотосесията ми трябваше лисица! Открих прекрасни лисици във ФБ-страницата на Nenekidz. Оказа се, че с авторката на тези прекрасни зимни шалове-лисици, имаме обща близка приятелка и след като видях артикулите на живо у моята дружка, бях влюбна в тях! Поръчах лисица-шал не само за дъщеря ми, но и за себе си, като разликата между двата шала е в цветовете. Благодаря на авторката на Nenekidz, за прекрасната изработка и старанието, за въображението и творческия подход, както и за жеста да направи по изключение, светло-сива лисица, след като я помолих за точно този цвят. Огромно благодаря!
  Дъщеря ми обожава лисичия си шал! Ползва го за всичко - носи го навън като шал, играе с него у дома, гушка го, плаши домашната ни котка като навира шала в муцуната й, а животното "се връзва" и бяга от "лиска". :)
  И за да не са само голи приказки, ви показвам набързо реализираната фотосесия, която направих в парка с нашата сива лисичка-шал и едно дете.


  Така, сезонът на лисиците официлно е ... представен! (*Моля, не го бъркайте с ловния сезон.) :)
  Очаквайте продължение по темата, защото лисицата, не присъства в дома ни само като шал, а вече е доста любим персонаж. Толкова много лисичи неща си накупихме, откакто се запалихме по филма, че само лисичи тапети, лисичи чаршафи и лисича покривка ни липсват у дома. :)
  А пък аз се надявам в следващите ми публикации да мога да ви покажа и други лисичи истории.
:)
  Искрено ваша: Ели


1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...