вторник, 12 февруари 2013 г.

Малка торта и маслени сладки с фондан за Свети Валентин или Валентинките, които хапнахме

   Тази година за празника на влюбените, отново се оказа, че мъжът ми ще пътува в чужбина, и няма да е у дома. Затова му направих няколко дни преди 14 февруари една малка Валентинска тортичка с украса от сърца, но не какви да е, а зашити, закърпени и закопчани с копчета от фондан. :)  
   Реакцията на мъжът ми беше една изядена торта и въпросът: "Какви са тези кръпки?". Е, как какви - идеята ми всъщност беше: "Да закърпим любовта!".
   Доколко съм се справила с кърпенето, вие ще прецените от снимките, аз само ще издам, че хич ме няма с шиенето и дори едно копче не мога да зашия, без да стане някой гаф...
   Тортата е в небесносиньо и червено, като наблегнах на нежната визия и изчистения, семпъл стил. От известно време харесвам такива семпли и гладки торти, с минимален брой елемнти и дозирана украса. 
   Копринената панделка пък ми е любима - много харесвам точкови десени. И много трудно ми беше да открия широка точкова панделка, но се радвам, че все пак я намерих. Сега продължавам да търся и в други цветове.


   Сладки Валентинки

   А сега ще ви покажа моите маслени сладки за Свети Валентин, или така наречените Валентинки. 
   Рецептата е същата, която ползвам винаги за маслени бисквити - може да я видите тук.
   Сладките изпекох наведнъж, но украсавах на части и заотва стила на украсяване е различен.
   Първо ги снимах без фондана, а след това и с украсата:


   Първите украсени бисквити изпратих по куриер в Русе, за лелята на една моя много близка приятелка:


    Втората партида сърца с фондан, отидоха при фотограф Ели Гледачева, която ми е приятелка и снима дъщеря ми. Ето ги и тях:


   Третата партида от валентинките, беше по повод на молбата на Весела да й направя няколко бройки от декорираните сърца, за да ги поднесе на мъжът си. Понеже сладките с формата на сърца бяха посвършили, направих няколко бисквити-сърца и една бисквита-мъфин.


   Стативът за малка картина иделано, пасна по размер на бисквитите, така че замених платното със сърце. Нали и двете са изкуство. ;)
   Сините цветенца са правени с най-новата ми придобивка за парвене на релефни цветя.    
   Благодаря на онлайн-магазин Сладката къща, за чудесните инструменти и материали.
   И понеже празникът на любовта е скоро, ви пожелавам много любов и сладки моменти.
 

20 коментара:

  1. Аз ли съм нещо назад?Утре май е 13,но нищо,Ели,много са красиви всички валентинки и тортата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таня, мъжът ми замина в командировка днес и затова празнувахме Свети Валентин вчера вечерта. :) :) Мъжът ми ще се върне в България чак след няколко дена. :) Не си назад ти, ние сме избързали. :) Но ако човек е влюбен може да празнува този празник всеки ден! ;)

      Изтриване
  2. Колко красота, нежност и любов има в този пост! Всичко изглежда невероятно, Ели! Пожелавам ви не да закърпвате любовта, а да я възкресите, да я поддържате и съхранявате!
    Сърдечни поздрави и усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодря за пожеланието! Благодаря ти и за комплиментите! Весело празнуване утре :)

      Изтриване
  3. Всичко е много красиво и нежно, но определено тортата ми е фаворит, или както се казва - беше любов от пръв поглед :). Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ирина! Хапнахме я ние вече тази "любов" от захар. Радвам се, че намина в моя блог. Поздрави!

      Изтриване
  4. Браво, Ели! Мъжът ти е щастливец! :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, чудесна торта си направила! Едно от любимите ми съчетания е синьо и червено. Синьо във всичките му нюанси. МНого красиви бисквитки и греещи снимки!
    Съпругът ти е щастливец! Много обич ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, много много ти благодаря! Днес в първия момент не можах да повярвам, че имам комплимент от корифей като теб... Оценявам го. Ти си истанска магьосница в кухнята! Много благодаря, че се отби в блога ми! :) Усмихнат ден и весело празнуване днес!:)

      Изтриване
  6. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Ели. Страхотни красоти си показала. Би ли споделила лилавия и червения цвят с кои бои си ги постигнала. Лилавия ми харесва много, браво.
    Кати

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Кати. Лилавия цвят е смес от два вида бои: светло Лилаво-виолетово на Америколор (гелова боя) и цвят Бордо на Уилтън (гелова боя). Червеното ми е прахова, водоразтворима, професионална боя на Алимко - много е скъпа и се продава само в големи опаковки (голям буркан). Сипала съм много от нея, за да доакрам наситен цвят червено (някъде около 1/2 чаена лъжичка прахова боя стожих). А цикламеното е на Уилтън и е гелово.

      Изтриване
    2. Алимко имат ли прахови бои?

      Изтриване
    3. Да, имат боя - цената е от 17 до 23 лева за бурканче в зависимост от вида на боята. Скъпи са, но са наситени цветове.

      Изтриване
    4. Благодаря ти много за отговора. Имах предвид точно цвета на първите бисквитки сърца, под текста"Първите украсени бисквити изпратих по куриер в Русе, за лелята на една моя много близка приятелка:"

      Изтриване
  8. Вълшебни! Браво и на Ели за снимките! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря! Снимките обаче ги правя самата аз! Всичко сама снимам. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Всичко е прекрасно, много красиво! Аз само ще ти кажа, че тези които можем да шием и повече от копче, не можем да ги зашием така красиво на торта, но затова пък можем да се порадваме на твоята :). Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...