Често споменавам как в сладкарското ми хоби съм преминала от украса с роял айсинг към плодов зефир /маршмелоу/. Сменям изделията, с цел да не свиквам с рутината и да не губя желанието за творчество, а също и за да науча нещо ново и интересно. Това преминаване от айсинг на зефир стана безпроблемно, бързо и лесно по няколко причини. Обобщих осем прилики и осем разлики между двете сладкарски изделия. Предварително ще уточня, че и за двата вида украса се изисква сръчност, но тя по принцип е базова за всяко хоби, свързано с изработка на нещо естетично. Ако умеете и да рисувате /аз умея/, това ще е още една точка в полза на хобито. Ако не умеете - няма страшно, пак ще се справите, но с повече тренировка на ръката. Аз съм самоука и не ходя по курсове и обучения, така че щом аз мога, всеки ще може. Разбира се, аз съм доста организиран, аналитичен, логичен, целеустремен и упорит човек, така че всеки път когато почвам някаква напълно нова дейност, независимо дали се отнася за личен живот, хоби, работа или друго, много внимателно премислям какво ще ми е нужно за да успея и си го набавям. Оставям следващата снимка със сравнителна характеристика, но съм я извела аз, тоест това е на база моя личен опит.
Обикновено пиша дълги текстове, но днес е празник, така че тази публикация ще е само от два абзаца и една моя снимка. Най-важното е написано в нея.
Приятен празничен ден и нека да е сладък!
Няма коментари:
Публикуване на коментар