вторник, 4 февруари 2025 г.

Февруари през моята призма

    За трети пореден път направих сладките с роял айсинг за рождения ден на Рафаел. Стана традиция аз да му приготвям почерпката, но винаги темите, които майка му избира, са много интересни и различни. Първата година темата беше по история от детска книжка /с конкретни приказни герои/, втората година - строителни машини /кранове, валяци, камиони и др./, третата ме изненадаха със Спайдърмен и неговите невероятни приятели. 

   Първоначално като чух "Спайдърмен" се сетих за класическия комикс герой от филма и комикса, но се оказа, че авторите на комикс-вселената са решили да я разширяват до безкрайност, добявайки нови и нови герои, така че вече имаме черен герой, който става невидим, бял герой - момиче, както и зеленият, който е лош. Получиха се доста интересни бисквити с украса от роял айсинг - цели 43 броя. Наблегнах на червено-синия Спайдърмен, но специално беше добавен и Гоблена. Любимата ми бисквитка е с ръката изтрелваща паяжина - използвах различен метод на украсяване с айсинг и декорацията стана почти триизмерна, като сгънатите пръсти имат много голям обем. Надявам се, на снимките това да се вижда. Украсата е изцяло от роял айсинг, без фондан. За вида айсинг съм писала в предишни мои публикации.


   През годините сладките са различни, но са снимани по еднакъв начин. За мен остават само снимките за спомен. Светлината у дома не винаги е подходяща, но се стремя да уловя реалните цветове.

    Аз като стар фен на Спайдърмен от първоначалната версия, харесвам класическия едноименен герой, а новите герои ми бяха непознати.

   Разбира се, и останалите персонажи са интересни. Все пак трябва да съм честна и да призная, че темата е трудна за рисуване с айсинг, но ако се ползва математиката при декорирането /да са живи и здрави учителките ми по този предмет/, може по-лесно да се направи симетрията в образите. А симетрия има. 


Февруари започна със сладки за РД, а нямам търпение да направя следващия модел за Свети Валентин. Подобно на коледната тема, и валентинската, дава много възможности за украсяване. През времето от март до ноември обикновено не съм много активна, защото поводите за сладки са по-малко при мен. Но не се оплаквам - това е хоби и количеството не е важно, а само качеството.

   Благодаря, че се отбихте в моя блог! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...