събота, 27 април 2024 г.

Великденски сладки с роял айсинг - 2024

    Поредния Великден чука на вратата и отново направих маслени сладки с украса от купен роял айсинг /с преработени белтъци/. 

    Сладките са в типичния ми стил, изцяло украсени с айсинг, но различното е, че заложих на натурални пастелни тонове. Въпреки, че свърваме Великден с пъстри цветове, писани яйца и ярко червено, аз се вдъхнових от натуралните пастелни тонове на сурово дърво, коноп и лен. Избрах бежово-кафявата гама вдъхновена от естествените материали. Така ги чувствах нещата. 

   Ползвах метода на бързото декориране или интелигетното украсяване, както го казват на английски /има си термини, но ми звучи много смешно на английски/. Позволих си този път да си улесня много работата, и станаха по семпли, натурални и изчистени. Предполагам, че необичайсият им вид ще предизвика изненада, когато получателите отворат кутиите...

    Надявам се сладките да се харесат.

    В послентите месеци правя сладки с айсинг много рядко, колкото да си поддържам хобито живо и да има какво да покажа в блога си. Преустановила съм творческата дейност, понеже имам страшно натоварена и стресова година, от която зависят много неща в бъдеще. Затова и нямам много публикации тук.

    Изпекох около 170 броя сладки, но украсих една част от тях, калкото да имам за почерпка и за подаръци. Подаръчните кутии ще са светло кафяви - изобщо, всичко ще е в натурални цветове. 

   Разполагах само с 4+1 часа за декориране, а и бях прибрала и заключила всички материали, защото съм преустановила дейността по хобито, така че повече време ми отне да ги реорганизирам и извадя. Човек винаги може да предизвика себе си и да си причини маратон в кухнята. Хубавото е, че Великден е веднъж в годината.

   Показвам ви кокошките, птичките, яйцата и цъфналите цветове /цветчетата са вдъхновени от цъфналите дървета/ и ви пожелавам весел и споделен празник. :)

  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...