понеделник, 4 март 2024 г.

Сладки с роял айсинг за Осми март 2024 или още една порция мечета, но по-различни

  Всички, които видяха сладките за Свети Валентин, знаят, че съм се запалила по мечетата от роял айсинг. Началото положих много отдавна с едни картички, които случайно купих, после купих още от друг вид пак с мечета, после порцеланова чаша с мече, салфетки, тетрадки и т.н, и всичко това все с мечета в стил Теди Беър. Обемното рисуване с айсинг върху голяма бисквита, се превърна в страст и в един тефтер съм нарисувала различни скици. Имам варианти с мече за всеки празник. Правила съм вече и коледно мече. Съответно позата на всяко мече е различна, различни са детайлите около него, но стилът и размерът се запазват все едни и същи - рисувам ги големи, силно обемни и в типичния Теди Беър-сладурски стил. Разбира се, в този стил няма никакъв реализъм и достоверност, но пък мечетата са нежни и симпатични, по детски наивни и сладки.

  За тазгодишния Свети Валентин видяхте мече с балон, а за Осми март избрах мечетата да държат различни пролетни цветя. Направих мече с големи лалета, с по-малки лалета и с голямо кокиче. Няма нужда да споделям, че комбинацията създадох сама, като първо ги скицирах, после оцветих изображението и след като избрах най-добрия вариант за бисквити, чак тогава започнах да украсявам с роял айсинг. Сладките са отново много големи - височината е повече от 15см., като това си личи най-добре на снимките, в които държа сладка в ръка - може да се ориентирате за размера спрямо ръката ми. Панделките не се ядат, от плат са. Мога да ги направя и от айсинг, но от плат ми харесват повече, освен това имам много и различни сатенени панделки, които искам да използвам.

  Снимките прикачвам с уговорката, че този път не са много.

  Сладките ще бъдат опаковани в целуфани и после в картонени кутии, така че с детето да зарадваме няколко жени за празника с красив жест. Към големите плочки има и сърца, но ще бъдат разпределени неравномерно, защото бройката им не съответства на броя на мечетата. Някои от сърцата дори не снимах, просто не са толкова интересни. На белите сърца има обемен надпис "8-ми март", а на розовите - няма. Всичко е украсено изцяло и само с купен роял айсинг, и отново използвам гелови бои и дъстове. /Дъстът най-добре може да се види върху кокичетата, които са дъстнати в бледо студено-синьо, геловата боя може да се види при мечетата, примерно./

  След този празник мисля да си направя много дълга почивка от хобито ми. Винаги преустановявам тази дейност за летния период, но сега мисля да спра още от пролетта. Вероятно отново ще се завърна към хобито ми чак наесен или зимата.

  Пожелавам ви цветен и пъстър празник, скъпи дами!







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...