неделя, 15 декември 2013 г.

Как да направим венец от шишарки или идея за есенно-зимна декорация

   Тази кратка публикация, еднакво може да е и есенна, и коледна. 
  Понеже Коледа 2013 у дома е под мотото: "Украса от естествени материали", спретнах набързо един венец от шишарки.
   Цялата операция ми отне 15 минути. Разбира се, предварително бях купила доста материали, повечето, от които не употребих. В началото мислех по венеца да има освен шишарки и топки за елха както и панделки в същата тоналност, но в последствие промених решението си и заложих само на шишарките. Това не значи, че не може да се направи различна разновидност на венеца. Аз се съобразих с моя вкус и избрах по-обикновена и по-непретенциозна декорация.
   Снимала съм всички използвани материали и инструменти както и тези, които мислех да ползвам, но не използвах. Единствено не снимах пистолета за топъл силикон, защото не е особено фотогеничен. Но е много полезен.
   За изработката на подобен венец са нужни:
1. Малки шишарки. (Понеже не бях събрала шишарки през есента, купих два пакета шишарки от магазин за декорация.)
2. Преплетени сухи клонки оформени, като венец. (За да не късам клони от дърветата, купих един венец от сухи клони отново от магазин за декорация.)
3. Пистолет за топъл силикон и силиконови патрони за залепването на шишарките.
   Бюджет - до 4 лева, ако приемем, че вече разполагам със силиконовия пистолет (иначе той струваше приблизително 10 лева, но аз много го ползвам и го имам отдавна.)
   Ето снимка на материалите, които може да се ползват за венеца: 
    А това е венеца, който аз направих:
   Всеки от нас може да направи подобен венец, както само с шишарки, така и с играчки за елха, панделки, фигури от дърво, борови клонки, хартиени декорации, елементи от плат, от филц, да ползва бои и т.н.
   Аз избрах най-елементарния и най-семплия вид венец, който да мога да ползвам, и през есента, и за Коледа. Надявам се да съм била полезна с примера си.
   Винаги може да купим готов декоративен венец. Но изработеното лично от нас и от сърце, винаги е по-специално, по-мило и по-значимо.

                                                                                 Коледнонастроенаитворяща:  Ваша Ели  ;)

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...