петък, 21 юни 2013 г.

Торта с фондан за бебе - момиченце с цветя и пеперуди, по идея от бебешко боди

  Цели четири месеца не съм показвала никакви торти и сладки в блога, поради изключителната ми натораност и липсата на свободно време и чак сега, след като отразих сватбата и сватбената торта в предишната си стаия, мисля да започна да попълвам информация за напаравените от мен различни торти и бисквитки. Те не са никак малко и бих искала да ги представя по хоронология, само че това ще се случи от следващата статия. В тази няма да спазя хронологията, а ще оставя една специална торта да се предреди, защото е по повод на изключително значимо за мен събитие: сдобих се с племенничка.
   Бебето се роди преди няколко дена и веднага щом разбрах от братовчедка ми, се залових да пакетирам подъръците, които съм накупила и да обмислям дизайна на тортата, която мислех да направя.
   Понеже за бебето съм купила няколко дрешки, избрах да направя тортата по техен дизайн. След като някои от идеите отпаднаха, накрая останаха две бодита, между които избрах, прототипът на тортата. Чудех се между едно бяло боди с голяма ярка пеперуда и много цветни пеперудки, цветенца и листенца, и друго боди, което беше цялото бледо-розово със щампи - мъфини, панделки и бонбони в розово. Обаче торта с мъфин правих наскоро за рожден ден на моя позната и не ми се искаше да повтарям. Избрах накрая бялото боди с цветните и ярки щампи, пък и към него имаше цикламени чорапки, които го допълваха идеално.
   Тъй като в деня след гостуването при братовчедка ми, заминавахме на почивка, имах да стягам багаж и си определих за направата на тортата само около половин ден. Слава Богу, времето ми стигна и направих за няколко часа двуетажната тортата. Явно с времето и опитът, ставам по-бърза, защото преди ми трябваха 2-3 дена, а сега 5-6 часа за торта с фондан.
   Опитах се максимално да докарам шарките и цветовете на бодито. Цикламената панделка на бели точки идеално се допълни с останалите детайли, още повече, че по бодито има същият цикламен цвят пеперудки на бели точки. За съжаление снимките на самото боди не са много хубави - снимах го на тъмно, рано сутринта и цветовете са излезли по-тънмни отколкото са в действителност. Тортата обаче, снимах следобяд, на светло и съм доволна от снимките - покзават реалните ярки цветове.
   Фигурката на бебето мислех да обека с фонданени дрехи, но в последсвие се отказах.
   Специално внимание обърнах на косата и прическата, защото разбрах, че племенничката ми има тъмна косичка.
   Тортата на вкус е като повечето ми леки торти, тоест кремът е три вида сметана и маскрапоне, а блатът е пандишпан. До последно се чудех дали да добавя и едни захаросани черешки, но не бях сигурна, че братовчедка ми ще ги хареса и ги пропуснах. Винаги съм казвала, че не обичам да експериментирам с вкусовете, обикновено си избирам три-четири оптимални за мен рецепти и ги повтарям, като само украсата на тортата променям всеки път. Когато правя торта с фондан, избирам винаги рецепта, която със сигурност е проверена, за да няма неприятни изненади. А по отношение на мъфините и бисквитките съм по-склонна да експериментирам, но и там си имам фаворити и ги повтарям често.
   А сега ще покажа снимки на тортата, която направих за бебето и на бебешкото боди, което купих преди няколко седмици. :-)


   Благодаря, че се отбихте в блога ми и заповядайте отново!

8 коментара:

  1. Лелелеее страхотна торта :)
    Много ми харесва, страшно сладурска и бебешорска :)
    Весел ден! Юлия

    ОтговорИзтриване
  2. Ели и преди съм го казвала, но усета ти за торти и майсторството, което показваш ме карат да изпитвам истинско възхищение. Прекрасни линии и цветове, детайлите са ти великолепни! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Павлинче!
      Поласкана съм от комплиментите! Но и ти си майстор голям, особено на вкусните шоколадови кейкове.
      И аз те прегръщам! <3 :-)

      Изтриване
  3. Мммм, даааа, Ели, много, много надобряваш и мога само да те поздравя!
    Поздрави от мен

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вики, за мен е чест, че се отби тук!
      Благодаря ти от сърце за хубавите думи! :) Комплимент от майстор като теб, може само да ме ласкае! /Сега остава и братовчедка ми днес да си хареса тортата и ще съм много щастлива./
      Поздрави! :)

      Изтриване
  4. Здравейте Ели.Най-напред искам да изкажа възхищението си от това което майсторите.Златни ръце уникални творения.Разглеждах вашият блог и видях тортата с бебето от фондан която сте сътворила и останах очарована.Та би ли ми казала какъв фондан използваш за молдове,че на мен този който си купих нещо не ми се получи.Има ли специален фондан или специален метод за поставянето му в молда.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте,страхотна торта,може ли да я поръчаме за първият рожден ден на дъщеря ми?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...