петък, 21 септември 2012 г.

Барокови мъфини

   Реших да подаря на съпругът ми 4 мъфинчета в стил Барок, по случай Рожденния му ден днес. 
   Тъй като той днес пътува от Германия към България, съм сигурна, че последен ще види публикацията. Въпреки всичко реших и тук да го поздравя:  
- Честит Рожден Ден, Радослав! Всички много те обичаме! :-* И те чакаме с нетърпение да се върнеш от командировка! Гуш!
   Мъфините станаха малко тежички като стил и визия, честно да си призная, моят личен стил е друг и затова не мога още да им свикна на вида и украсата.
  За направата на бароковите елементи ползвах Молд-Барок и бронзово-златна прахова боичка, които са ми предоставени от сладкарски магазин Сладката къща. Те бяха част от наградата ми, която спечелих в конкурс за декорирани бисквитки, организиран от специализирания магазин. Много съм щастлива, че избраха мен за победител.
  Получих и много други резци и инструменти за декорация, но за тях ще напиша в следващите ми публикации, като първо ще ги тествам. Същевременно си набелязах един куп артикули от Сладката къща, и мисля да си попълня "арсенала". Водещ в списъка ми, е гъмпейстът, който никога досега не съм ползвала.  Тежко му и горко на семейния бюджет. :-) Магазинчето е малко, но много добре заредено, а персоналът е любезен.
   Принципно се колебаех дали за мъж е подходящ бароков стил, но понеже нямах идеи за друго в момента, направих мъфините със златни елементи. Пък и исках да тествам боичката, която се оказа доста наситена и покривна.
   Този път мъфините са ванилови на вкус. Реших малко да поспра с шоколадовите, за да не омръзнат. Трябва да разнообразявам, все пак.
   Ето снимки на експеримента в стил Барок:


2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...