четвъртък, 10 март 2022 г.

Февруарски и мартенски сладки с роял айсинг: двойка влюбени котки за празника на влюбените, сладки за погачата на бебе-момче и сладки за Осми март - международния ден на Жената

 През февруари направих на веднъж сладки за Свети Валентин и сладки за погача на бебе-момче, а за Осми март направих сладки за жените около мен, като специално се постарах за учителките на дъщеря ми, които в този ден бяха 6 /така се паднаха по програма/.

Сладките са с декорация от айсинг, без фондан и са доста големи.

Първо ще кача снимки и после ще разкажа малко за работата с роял айсинг /купен и без суров белтък/, както и за няколко по-лични истории свързани с украсата на сладките. 

Нека не забравяме, че това е любителски хоби-блог, който съм оформила като книга на моите емоции и дейности, и има статии не само за бисквитите и тортите, но и лични мои впечатления, преживявания, разкази и забавни истории, дори пътеписи. Блогът не е само за храна, той е за всичките ми интереси - сладки и сладкиши, декорация, фотография, рисуване, пътуване, майчинство, приятелство, и всякакви интересни житейски ситуации и дейности.

  

Бисквитите с айсинг на тема Бебе, направих за моя близка приятелка. Дъщерите ни са родени в един ден и почти в един час, като в родилния дом, леглата ни бяха едно до друго в обща стая. Да,
точно така, познаваме се от родилния дом, и децата ни са връстнички.  Преди това никога не се бяхме срещали, но това събитие ни сближи.

Странно е, но когато си разменихме телефоните в родилния дом преди почти 12 години, не очаквах толкова години по-късно още да сме приятелки и да си пишем. Сега тя е в Англия, а аз в България. Което изобщо не я спря да ми направи скъп подарък - английски хранителни сладкарски бои от лимитирана серия, които са невероятни като цветове. Дори ми даде възможност сама да ги избера и да и посоча какво тя да ми поръча на адреса си в Англия. После ми донесе боите в Блъгария. Невероятен жест нали? И невероятна жена!

Сладките, които направих за бебето са в любима цветова гам: бяло, шоколадово-кафяво, карамелено-бежово, тюркоазено синьо-зелено. Използвала съм няколко различни техники за украсяване с айсинг.

Влюбените котки за Свети Валентин украсих за 2-3 дни. Избрах изчистен дизайн без много елементи, защото гонех определен стил. Това всъщност бяха комплекти за различни мои познати, които ми се довериха да им приготвя изненадата. Никой от тези 9 човека не знаеше какво ще има в кутията му, реших да запаза в тайна дизайна на украсата. В началото се колебаех дали да направя мечета, зайчета, птички или котки. Но понеже мечета и зайчета вече съм правила в предишни години, а птичките нещо не ме впечатлиха, избрах котета. С всички тези 9 човека се познаваме добре, и прецених, че моят избор ще им пасне и ще го одобрят. Така и стана.

За Осми март реших да рисувам с акварелен акцент върху айсинга. Представете си сладките не като сладки, а като платно за рисуване.  Тук пак е виновна моя близка приятелка. Този път ми донесе боички от Турция, като ме изненада приятно. Донесе ми и разкошни четки! Ще разкажа и за нея - тя също ме познава от преди много години и един път и изпратих по куриер бисквити с фондан /тогава това беше модерно/ и една порцеланова голяма чаша с истинска претена дрешка в сиво. Доколкото помня към чашата-купа имаше бъркалка. Дрешката и беше плетена, в сиво, с много интересно джобче и кръпки. Помня, че първо взех моята чаша, а тя така я хареса, че още същия ден отидох и купих, и за нея. Бях забравила случката, но тази гоина, тя ми я припомни като ивзеднъж ми изпрати подарък по куриер. В първия момент чак си грлътнах азбуката от изненада, но тя ми припомни случката от преди 8-10 години.... Обичам я тази жена! Наистина е страхотна!

Сега ще разкажа и за Осмомартенските бисквити с цветя. Направих няколко комплекта с по няколко бисквити в тях, като основната бисквита беше с лице на жена. Отново от роял айсинг. 

Комплектите нарекох за учителките на дъщеря ми, които бяха 6 в конкретния ден. 

А след това направих и единичини сладки - като големи букети с лалета на обща бисквита и като големи вази с цветя /рози и други/, както и големи осмици с лалета и надпис. 

Три от букетите бяха за моя приятелка от детството, като с нея сме ходили в една и съща детска ясла, в една и съща детска градина, и живеем в един район /на 5 минути една от друга/. 

Другите три бяха за моя съученичка от основното учелище, с която също живеем в един район, на 10 минути една от друга, просто защото това е района, в който сме израснали - логично. 

Та като цяло повечето сладки бяха за мои близки  и познати. Останаха ми и три свободни комплекта, които отидоха при други три познати. 

За лалетата ползвах блестящата боя от Турция със силен металически ефект - получи се много интересен нюанс, станаха като живи.

И накрая, специално направих и едни нежни сладки за РД, който по случайност се падна в дните около Осми март. Постарах се сладките да са в нежни бонбонани цветове. Аз по принцип не съм голям фен на розовото, така че по изключение наблегнах на него заради Женския празник. Надявам се в скоро време да не ми се налага пак да го ползвам и да си почина малко от бонбонените цветове. 

Разказах ви историите и показах сладките с айсинг, а вие преценете дали ви харесват. Аз този път съм доволна, и не съм чак толкова критична към труда си, в предвид ограниченото ми свободно време, което вложих в хобито ми. 

Все по-малко време имам напоследък и все повече грижи, а и събитията в България, Европа и Света са смутни и тревожни, така че ми е трудно да творя с пълен капацитет, желание и енергия. Но с това няма да ви занимавам, защото блогът не е създаден с тази цел, той е моето виртуално място, на което да се почувстваме добре и да се вдъхновим.

До нови срещи и благодаря, че се отбихте в моето виртуално местенце.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...