tag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post7272296201117846250..comments2023-10-07T05:36:38.008+03:00Comments on Моите хобита - блогът на Елена Кандева: Фотоурок 1: Как да направим меденки с украса от фондан? Меденки-снежинки.Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/http://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comBlogger45125tag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-55357009621059699982019-12-01T20:21:49.499+02:002019-12-01T20:21:49.499+02:00Здравейте,
Решила съм да направя коледни сладки и ...Здравейте,<br />Решила съм да направя коледни сладки и искам да ви питам колко фондан според вас да си поръчам ако трябва да изрежа около 40 кръга с диаметър 6 см? Благодаря предварително! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01165460691190102326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-49655372833908094942017-01-18T22:25:56.203+02:002017-01-18T22:25:56.203+02:00Елена аз също съм начинаеща.Вашето училище много м...Елена аз също съм начинаеща.Вашето училище много ми харесва.благодаря,че ви има.Продължавайте.Аз вярвам ,че не само аз имам нужда от вас,ние сме много.Благодаря.Марианаhttps://www.blogger.com/profile/08291413110559915478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-86369025622758736442017-01-18T22:17:32.627+02:002017-01-18T22:17:32.627+02:00https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1358810887...https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1358810887522821&set=p.1358810887522821&type=3&theaterМарианаhttps://www.blogger.com/profile/08291413110559915478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-65857873796009222202016-01-18T19:46:08.200+02:002016-01-18T19:46:08.200+02:00Страхотни творби! Може ли да споделиш как се правя...Страхотни творби! Може ли да споделиш как се правят бебешките сладки- примерно за количката, гумите да са жълти,а останалото синьо?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13893903172166630490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-17533160527250243622015-01-25T12:30:39.259+02:002015-01-25T12:30:39.259+02:00Благодаря Таня! Истината е, че от една година съм ...Благодаря Таня! Истината е, че от една година съм пеустановила работата с фондан, заради липса на свободно време. Надавма се след година-две пак да имам възмжност за творчество. За сега приоритетите ми са свързани с дъщеря ми и изевстно време няма да имам възможност за творчество, но няма наплъно да го залича. Поздрави: ЕлиElena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-24198854096986930502014-12-13T14:28:45.560+02:002014-12-13T14:28:45.560+02:00Здравей Ели! Искам сърдечно да те поздравя за прек...Здравей Ели! Искам сърдечно да те поздравя за прекрасните неща които твориш, за урока който си споделила и искрено се надявам и за в бъдеще да има още такива. Много бих се радвала на такава онлайн работилничка, която ако имаш време разбира се успееш да направиш. Наистина са много полезни такива уроци. А и ти да отделиш от времето си и чрез това което ти знаеш да го предаваш и на толкова много хора си е истинско богатство. Аз с удоволствие ще следя всичко, защото те първа искам да се науча да правя такива красиви неща каквито ни показваш ти. Знам, че има много да се учи и да се изпипват нещата и се надявам някой ден да успея и аз. Още веднъж те поздравявам и ще следя всичко с нетърпение. Много малко хора биха направили това което правиш ти. <br />С уважение, <br />ТаняTaNiTahttps://www.blogger.com/profile/13863019251260095353noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-56396206821141030412014-12-13T01:26:13.532+02:002014-12-13T01:26:13.532+02:00Аз ги украсявам 3-4 дни преди консумация. Не, не с...Аз ги украсявам 3-4 дни преди консумация. Не, не стават прекалено твърди. По-неприятно е ако фонданът е мек, тогава сладките трудно се пипат и пренасят, защото може да се деформира украсата. Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-24425209952412319642014-12-03T13:09:07.908+02:002014-12-03T13:09:07.908+02:00Здравейте,Елена!Поздравления за прекрасните творен...Здравейте,Елена!Поздравления за прекрасните творения,които създавате.Имам следния въпрос:За първи път ще работя с готов фондан и не зная,колко време преди консумация трябва да се украсят курабийките с фондана-няколко часа или няколко дни.Притесняваме да не стана много твърд фондана,ако се украси с него дни преди това,или пък много лепкав,ако се нанесе часове преди поднасяне.Извинявам се за навярно объркващото питане,но никога не съм работила с фондан.Ще съм благодарна да получа отговор.<br />С уважение:ЦветиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-59396663269307407962014-05-16T19:13:25.180+03:002014-05-16T19:13:25.180+03:00Здравейте и благодаря! Не мога да кажа колко точно...Здравейте и благодаря! Не мога да кажа колко точно, защото аз никога не съм изчислявала, но предполагам, че ще ви е нужно между 500 грама и 1,5 килограма. Много зависи какви точно ще са украсите. Ако е нещо по-плоско като апликация, ще ви е нужно по-малко от 1 кг. Ако фигурите са 3D /обемни и големи/ може би 1 кг. ще ви стигне или 1,5 кг. ако е нещо наистина голямо. Аз винаги съм разполагала с повече фондан/купувам го на едро/ и съм го изразходвала постепенно. Важнто е, като ви остане да го съхранявате правилно - увит в найлон.Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-41345905726502364622014-05-14T10:27:37.134+03:002014-05-14T10:27:37.134+03:00Здравейте, Елена!
Искам да ви поздравя за творения...Здравейте, Елена!<br />Искам да ви поздравя за творенията и търпението - адмирации от мен.<br />А също и да помоля за съвет, тъй като гледам, че сте обсъждали фонадана - какво количество ми е необходимо за декорацията на 70 мъфина с да кажем, 2 пласта украса?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-19049885377174013522013-10-03T18:08:47.831+03:002013-10-03T18:08:47.831+03:00Здравей faithkata, аз купувам фондан в големи коли...Здравей faithkata, аз купувам фондан в големи количества и на едро от фирма Алимко. Този фондан не се предлага в магазинната мрежа и е в кофи от по 7 кила. На мен ми го доставят у дома. Но не е задължително да купиш същия, понеже в магазините за сладкарски консумативи и материали има много други видове бял фондан. :)Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-61744836486343873902013-10-01T14:32:44.621+03:002013-10-01T14:32:44.621+03:00Страхотен урок Елена! Вдъхнови ме да украся някои ...Страхотен урок Елена! Вдъхнови ме да украся някои от мъфините, които правя. Бих искала само да те питам от къде се снабдяваш с фондан?faithkatahttps://www.blogger.com/profile/11569505993860069987noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-15543419600487620892013-03-05T16:07:43.764+02:002013-03-05T16:07:43.764+02:00Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор!Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03982088494096952224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-19298191070983216182013-03-05T14:57:30.645+02:002013-03-05T14:57:30.645+02:00Здравейте, отзад напред: фондан по 5 кила има в Хи...Здравейте, отзад напред: фондан по 5 кила има в Хитрини, в Ксеркс, в Змееборец и в Аромасхауз, а аз купувам по 7 кила фондан от Алимко, но е по-скъп от останалите и фирмата продава принципно само на едро /нямат малки опаковки/. Разбира се 7 кила ще ви стигне за много домашни тори, за една ви трябва по-малко количество. За точилката - ползвам всякаква :) и затова имам дървена, пластмасова и силиконова. Само, че моите са евтини, не съм купувала скъпа точилка. А относно точилка за вас: продават се в Сладкщата къща, Хитрини, Аромасхауз, Змееборац, Ксеркс и Кукибуки. Всичките посочени са все магазини за сладкарски консумативи и материали, и правят доставки по куриер, разбира се има разлики в цените. ;) Не мога да ви препоръчам само едно място, защото аз самата не пазарувам само от един магазин. :)Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-85701042804030802842013-03-05T13:33:19.975+02:002013-03-05T13:33:19.975+02:00Здравейте отново, намерих време да се регистрам :)...Здравейте отново, намерих време да се регистрам :) Искам да попитам, четох някъде че трябва да се ползва полиетиленова точилка и реших да си купя, единственото място дето намерих е онлайн магазин hitrini.com май беше, където цената е около 50 лв. Бихте ли споделили каква ползвате и евентуално магазин с по-поносими цени. Както и откъде може да се закупи фондан в големи опаковки, съмнявам се, че в провинцията ще мога да намеря... Благодаря! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03982088494096952224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-77720552664309017082013-03-04T19:58:15.790+02:002013-03-04T19:58:15.790+02:00Благодаря Анонимна! Наистина имам желание да продъ...Благодаря Анонимна! Наистина имам желание да продължа с уроците, но в момента нямам толкова свободно време. Иначе планирам да пусна и други уроци при първа възможност, да се надавяме само, че ще успея.Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-34409364387854487382013-03-04T14:50:30.537+02:002013-03-04T14:50:30.537+02:00Здравейте! Аз съм съвсем начинаеща и намирам блогъ...Здравейте! Аз съм съвсем начинаеща и намирам блогът и онлайн урока за страхотни и много полезни. Нямам търпение да пробвам да направя поне слаби подобия на красотите, които сътворявате! Пордължавайте, стига да имате време и желание, да ни радвате! Всичко добро!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-45262707603857325292013-01-05T13:12:40.773+02:002013-01-05T13:12:40.773+02:00Готовия фондан е много удобен и хваща добре цветов...Готовия фондан е много удобен и хваща добре цветовете на боите! Никога не бих могла да замеся такъв, който да е с идинтично качество на готовия. Освен това гледам да си спестя от времето за месене на фондан, защото съм доста натоварена и едвам намирам време за това хоби. Предпочитам да си купя 14 кила готов фондан и той да ми е по всяко време под ръка. При мен тези огромни количества бързо свършват! ;-)Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-74134016422055674642013-01-05T03:06:14.002+02:002013-01-05T03:06:14.002+02:00Изчетох статиите, нагледах се на красоти, очаквах ...Изчетох статиите, нагледах се на красоти, очаквах да прочета как сте приготвили фондана, а той бил готов :) Със здраве!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-15208076666332236732012-12-14T19:49:03.909+02:002012-12-14T19:49:03.909+02:00Благодаря, че сподели. Принципно, белгийският фонд...Благодаря, че сподели. Принципно, белгийският фондан, който ползвам е доста мазен и не знам дали твоя вариант е подходящ, но не пречи да пробвам.Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-31957702123891153072012-12-14T00:45:59.953+02:002012-12-14T00:45:59.953+02:00Урока е много полезен, най-хубавото е че има много...Урока е много полезен, най-хубавото е че има много дами, които желаят сами да си приготвят сладкишите. Бих споделила от моя опит, че вместо нишесте ползвам мазнина - "криско",с която намазвам много фино ръцете, резеца или инструмента, с който работя и работния плот, така фондана не пресъхва и не се задръстват резците.<br />Поздрави, Весели празници!<br /> http://www.cookibooki.bg/Crisco/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5/23913-%D0%9C%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88%D0%B8.htmlMариянаhttps://www.blogger.com/profile/10685297633469660370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-1400095302527929692012-12-13T22:49:18.003+02:002012-12-13T22:49:18.003+02:00Готовите сладки съхранявам в кутии с капаци и извъ...Готовите сладки съхранявам в кутии с капаци и извън хладилник /,но в хладна стая/. <br />На сладките по моята рецепта трайността им е до 18 дена. <br />Фондана е добре да се втвърди след украсяването, иначе ако е мек как си го представяш? Представи си фигурка на човече върху торта, ако е меко би ли стояла като фигурка - не, нали. <br />Не е нужно фондана да го оцветяваш непосредствено преди работа. Може да го оцветиш дори 1 седмица по-рано и после само да го използваш. Но е важно, за да не ти се втвърди да е увит в найлон /стречфолио/.<br />Весели празници Ева!Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-17616751653371730202012-12-13T14:09:06.607+02:002012-12-13T14:09:06.607+02:00На мен урока ми беше полезен. Благодаря за желание...На мен урока ми беше полезен. Благодаря за желанието и усърдието да споделяш знанията си! Ако може да попита колко време предварително е добре да се направят сладките, фондана не изсъхва ли като седи отгоре и вкусен ли е след това и въобще как е удачно да се съхраняват готовите сладки? И за оцветяването - проблем ли е да се оцвети по-голямо количество фондан и да се използва след това или трябва да се оцветява непосредствено преди работата? Благодаря предварително за отделеното време. С удоволствие ще очаквам и други уроци! Весели празници!Ева Симеоноваhttps://www.blogger.com/profile/07807258260990869864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-10096519628891369912012-12-12T00:39:46.390+02:002012-12-12T00:39:46.390+02:00Здравей Гери! Моя фондан НЕ е от Сладката къща, аз...Здравей Гери! Моя фондан НЕ е от Сладката къща, аз го купувам от вносителя в кофи от по седем /7/ кила. Скъп фондан е, белгийски. В Сладката къща продават друг фондан /доста по-евтин от моя/, който също може да се ползва за украсяване на бисквитки. Наскоро купих за моя приятелка 1 пакет фондан от Сладката къща и тя го използва за украса на бисквитки. Няма съществена разлика, като изключим това, че всеки вид фондан различно реагира на различните бои. Но тава не значи, че няма да се оцвети, разбира се. Просто съм забелязала, че моя фондан поема добре боите на Шугърфлеър, докато Уилтън са по-пастелни в него, затова и предпочитам първите. Докато приятелката ми ползва бои на Уилтън и Америколор и е доволна. Всичко зависи от усет и естетично възприятие. А всички фордани стават за бисквитки /при тях няма нищо сложно/, въпросът е, че за обемни фигурки, вече трябва фондан за фигурки. Ако купуваш фондан за бисквитки, този от Сладката къща ще ти свърши работа!Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/https://www.blogger.com/profile/17525063279285434982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642942379234483151.post-49973618366742801502012-12-11T21:39:11.831+02:002012-12-11T21:39:11.831+02:00Здрасти, Ели! Блогът ти е страхотен!! :) Искам и а...Здрасти, Ели! Блогът ти е страхотен!! :) Искам и аз да пробвам да направя такива украси и затова исках да те попитам - фонданът също ли е от "Сладката къща"? http://sladkatakushta.com/fondan-i-marcipan/cveten-aromaten-fondan-bjal.html става ли и може ли да го оцветя? Обиколих всички магазини и не намирам изобщо :( Мерси предварително! Гери :)Anonymousnoreply@blogger.com